Over Breda

“Gezellig“ is een synoniem voor Breda. Maar de historische Nassaustad is meer dan alleen maar “gezellig”. De rijke geschiedenis gaat hand in hand met de moderne, Bourgondische levensstijl van de Bredanaar.

Breda is een stad in het westen van de provincie Noord-Brabant. De stad kent een rijk en bewogen verleden. De stad was een belangrijke garnizoens- en vestingstad, maar vervult ook heden nog een duidelijk zichtbare rol binnen de Nederlandse krijgsmacht door de aanwezigheid van de Koninklijke Militaire Academie.

Door de historische band met het huis Nassau (tot 1795 waren de burgers van Breda onderdanen van de Heer van Breda, die vanaf 1403 tevens Graaf van Nassau en, vanaf 1538, de Prins van Oranje-Nassau was) is Breda een Oranjestad, waaraan het mogelijk één van haar bijnamen, Haagje van het Zuiden, dankt.

Breda heeft een belangrijke historische stadskern, die zich over de eeuwen heeft gevormd rond het kasteel van Breda, de zetel van de Heren van Breda. In de Bredase binnenstad, die in 2009 tot beste binnenstad in de categorie grote steden werd gekroond, bevinden zich onder meer de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis en de Prinsenkade. Zowel vanwege zijn historisch stadsschoon als om zijn fraaie, bosrijke omgeving wordt Breda ook wel de Parel van het Zuiden genoemd.

Alle reden dus om een dagje kennis te komen maken onder leiding van een ervaren gids.

Meer informatie Reserveren