Rondleidingen

Al naar gelang uw interesses kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Wij geven u een paar voorbeelden, maar in overleg is vrijwel alles mogelijk. Flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel!


Historische stadswandeling

De beste manier om Breda te leren kennen is via een Historische Stadswandeling. Tijdens deze wandeling leert u alle historische aspecten van Breda uitgebreid kennen. Wij nemen u mee door het Valkenbergpark, langs het kasteel van Breda, de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk, het Begijnhof en nog veel meer andere interessante locaties. U hoort een heel speciaal verhaal over Elvis Presley, want ook die heeft met de historie van Breda te maken. Onze gidsen hebben meestal tijd te kort om u alle diverse zaken te tonen. Maar ze kijken niet op een minuutje minder of meer.

Speciale Nassauwandeling

Dat Breda dé Nassaustad van Nederland is zal u duidelijk worden tijdens deze wandeling. Hier in Breda is het allemaal begonnen. Bij het Huwelijk van de Bredase Johanna van Polanen met Graaf Engelbrecht I van Nassau. Vanaf dat moment vestigde de Nassaufamilie zich definitief in de Nederlanden. Breda werd daarmee de basis van het Huis van Nassau dat later zou uitmonden in het Huis van Oranje Nassau. Het Koningshuis. Deze families hebben hun sporen achtergelaten. Via prachtige hofhuizen, kerken en kastelen. Tijdens de wandeling gaat u hiermee kennis maken én met deze familie. Een heel bijzondere familie. Onze gidsen zullen hierover een boekje opendoen tijdens deze speciale Nassauwandeling.

Kerkenpadroute

Breda heeft zo zijn eigen Kerkenpad. Een stad die meer dan 750 jaren bestaat, een stad die speelbal is geweest tijdens de 80 jarige oorlog tussen de katholieke Spaanse koning enerzijds en de Staatse protestanten anderzijds, heeft natuurlijk ook op dit gebied een rijk en religieus verleden. Dan weer waren de kerken in Katholieke handen en het volgende moment in Protestantse handen. En daarom is er een prachtige wandeling samen gesteld die u voert langs een aantal van deze kerken. Gebouwen waarvan u niet vermoed dat het een kerk is geweest, een kerk waar Peter Stuyvesant is getrouwd in 1645, de Kathedrale kerk van het Bisdom Breda, de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk (de mooiste kerk van Nederland) de schuilkerken en nog veel meer krijgt u te zien en er over te horen. Saai! Allerminst. Onze gidsen wijzen u op de kleinste details en vertellen u de meest interessante verhalen gelardeerd met leuke anekdotes. U zult zich geen moment vervelen.

Hofjes- en Hofhuizenroute

De familie van Nassau voerden in Breda een luxe staat. Ze hadden hoge posities aan het Bourgondische hof en bij Keizer Karel de Vijfde. In Breda hadden de Nassaus veel hoog geplaatsten om zich heen. Die hooggeplaatsten lieten dure Hofhuizen bouwen. In Breda zijn er enkele bewaard gebleven. Ga met ons mee en leer ze samen met enkele bijzondere hofjes kennen tijdens onze Hofhuizenroute.

Het Chassé Park

Breda Modern

Heden en verleden gaan in Breda prima samen. Breda is zeer rijk aan architectonische tijdsjuweeltjes. Mocht u interesse hebben in hele moderne architectuur dan is een bezoek aan het door Rem Koolhaas nieuw ontworpen Chassé-park een must. De gids neemt u mee op ontdekkingstocht langs het Chassé-theater, het Bredaas museum en het poppodium Mezz. Een bezoek hieraan behoort na overleg tot de mogelijkheden. Alles is op korte loopafstand (500m) van het historische stadshart.


Algemene informatie

Wandelingen duren over het algemeen 1,5 tot 2 uur.
Wanneer u de wandeling onderweg wilt onderbreken voor het gebruik van bijv. een consumptie is daar natuurlijk altijd de mogelijkheid toe. Het onderbreken van de wandeling kan van invloed zijn op de tijdsduur van de wandeling die in tijd hiermee bekort wordt of, na de onderbreking en het voortzetten van de wandeling, in tijdsduur verlengd wordt. Overlegt u met de gids(en) als dit tijdens de boeking nog niet besproken is.

Het vertrekpunt van de wandelingen is binnen het Historisch stadshart van Breda. U mag zelf bepalen waar u wenst te vertrekken. Dit kan bijvoorbeeld uw parkeerplaats of vanaf een horecagelegenheid zijn. Ook de plaats waar u de wandeling wenst te beëindigen bepaalt u zelf.

Tarieven

U ontvangt een betalingsbewijs. Wij berekenen geen z.g. verborgen kosten zoals administratie e.d.

Reserveren