Over ons

Deze ervaren gidsen vertellen u alles over Breda en haar historie.


Henk Mannaert

Ruim 10 jaar ervaring als stadsgids voor Breda, voor diverse organisaties. Heeft journalisten begeleid tijdens reportages over de Historie van Breda in vrijwel alle grote dagbladen en tijdschriften en heeft tevens meegewerkt aan een reportage van het TV-programma “Vlaanderen vakantieland”.
Henk kijkt over het algemeen tijdens een wandeling niet op een minuutje meer. Specialismes zijn: de Historie van de Nederlandse Nassau familie, De Oranje Nassau’s, de geschiedenis van het Hertogdom Brabant, het Koningshuis, de historie van Breda.

Tel. +31 6 48 77 04 46


Jacques Hendriks

Ervaren stadsgids, flexibel, humor. Doorkneed met de geschiedenis van onze mooie stad Breda.
Maar Breda heeft veel meer, zeg ons wat uw wensen zijn, of in welke richting u denkt en wij bieden u het programma.
Als u zich aan deze gids toevertrouwt dan kunt u er zeker van zijn dat hij u zo enthousiast voor de stad maakt dat een vervolgbezoek aan Breda er zeker in zit!

Tel. +31 6 46 00 10 03


Marcel Dalinghaus

Van jongs af aan steeds meer interesse gekregen voor geschiedenis en historie en door diverse vakantiebaantje en vrijwilligerswerk de gelegenheid gehad de historische kennis tastbaar uit te breiden. Geboren, getogen en nog steeds wonende in de historische binnenstad en er is geen steen meer die hem niet kent. In de jaren 80 vakantiewerk in de Grote Kerk en daarmee in 1984 de vraag gekregen om in de vakantie 6 weken de Waalse Kerk kerk, net groots gerestaureerd, open te houden voor belangstellenden, toen nog niet wetende dat ik 26 jaar later in 2010,het volledige beheer over deze schitterende kerk zou krijgen.
Tel. +31 6 53 60 38 58